Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből
  2018-01-22 17:42:27, hétfő
 
  13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből


Vitéz F. Ibolya


újságíró. 2018. 01. 22. 06:02

Korábban a témában:

Agyonhallgatja a kormány Orbán vejének botrányát
A Tízparancsolattal vágott vissza Bajnai a kormányszóvivőnek
Megint nem adott ki az MTI egy Tiborcz Istvánnal kapcsolatos közleményt


Pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a miniszterelnöki vej, Tiborcz István egykori érdekeltsége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. látványos közpénzes tarolása kapcsán.

- tudta meg a 24.hu.

Ez derül ki a hivatal pénzügyi ajánlásából, amelyet az Európai Bizottságnak tett, és amelyet - két évig tartó vizsgálatának eredményével egyetemben - megküldött a magyar hatóságoknak is.

Kormányközeli forrásból úgy értesültünk, hogy az OLAF-ot vezető Nicholas John Ilett által még karácsony előtt ellenjegyzett dokumentumok rég megérkeztek a Miniszterelnökségre. Lázár János kancelláriaminiszter azonban egyelőre nem hajlandó beszámolni a megállapításokról. Pedig azok igencsak súlyosak.

A bűnlajstromban közbeszerzési szabálytalanságok sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja is szerepel.

Az Elios nyerőszériájának csúcsán, 2014-ben és 2015-ben összesen több mint 11 milliárd forint árbevételt produkált és tulajdonosainak több mint egymilliárd forint osztalékot fizetett. Az uniós csalás elleni hivatal azonban nem a családi gyarapodás okán kezdett vizsgálódni. Annyi derül ki a dokumentumokból, hogy ,,különböző forrásokból" kapott információkat, amelyek szerint befolyásolhatták a pályázati eljárások eredményét, különösen egy mérnöki tanácsadó céggel, a Sistrade Kft.-vel való összejátszás révén.

Leegyszerűsítve: a Sistrade a projektek előkészítésén dolgozott az uniós támogatásokra jogosult önkormányzatoknak, az Elios nyert ezeken a pályázatokon, ő lett a munka kivitelezője. A két társaság pedig összekapcsolható korábbi tulajdonosaikon, Tiborcz Istvánon és Hamar Endrén keresztül - erre jutott az OLAF is számos korábbi tényfeltáró cikkhez hasonlóan.

A két iskolai jóbarát az Elios-tulajdonos Green Investment & Solutions Kft.-ben közösködött, Hamar 2013 januárja és áprilisa között volt tulajdonos-ügyvezető, azután pedig az Orbán Viktor legidősebb lányával, Ráhellel 2013 őszén összeházasodó Tiborcz vette át tőle a stafétát és 2015 áprilisáig ő jegyezte a társaságot. (Addig, amíg az egyik építőipari üdvöske, a WHB-tulajdonos Paár László egyik cége át nem vette a Green Investmentet.)

Attól tartok, Hamar Endrével vitetik el a balhét - utalt az egyik informátorunk arra, hogy Hamar egyúttal a Sistrade-nek is tulajdonos-vezetője, így az ügylet mindkét ágán érintett.

Akkor is, ha a piacon úgy tudják, nem értelmi szerzőként került képbe.

A csalás elleni hivatal a környezet és energia operatív program keretében megvalósított harmincöt közvilágítás-korszerűsítési projektet vizsgált, ezekben az Elios vagy fővállalkozóként vagy konzorciumi tagként szerepelt. Miután nyert a 2009 szeptemberében, illetve 2012 decemberében épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás korszerűsítése, valamint a 2014 szeptemberében a közvilágítás energiatakarékos átalakítása címen meghirdetett pályázatokon.
A javasolt támogatásmegvonás

2009: 3 projekt, 0,534 euró
2012: 17 projekt, 29 millió euró
2014: 15 projekt, 14,2 millió euró

Az OLAF-vizsgálat a 2009-es csomagban még csak szabálytalanságokat talált a közbeszerzések során, például lényegesen megváltoztatták a pályázati felhívás tartalmát, ám erről nem értesítették az összes pályázót.

Később súlyosbodott a helyzet, a 2012-es pályázatok kapcsán már alkalmatlan ajánlatok befogadása, a LED-lámpák feltételezett élettartamáról szóló fals dokumentáció is előkerült. Fennakadt az OLAF olyan elemeken is, hogy a beruházást követő 15 évre fix áron kellett szerződni a fenntartásra, holott az ilyen szerződéseket célszerű piaci áron megkötni. Diszkriminatív műszaki előírásokra, az irányított eljárás nyomaira is bukkant az OLAF, a 2012-es pályázatok kapcsán pedig egyenesen ,,csalási sémáról" tesz említést. Ebből olyasmi bontakozik ki, hogy a költségbecslést valótlan adatok alapján, mesterségesen felduzzasztották, a kiírást pedig úgy irányították, hogy az a kivitelező nyerjen, amelyik kapcsolatba hozható az önkormányzati tenderek tanácsadó cégével.

A kormányzat még adós az Elios-Tiborcz ügyben érdemi nyilatkozattal, egyelőre Kovács Zoltán kormányszóvivő közleményével kellett a nyilvánosságnak beérnie. Tájékoztatása szerint a 2004 óta folyó közvilági fejlesztéseket 2015-16-ban egyszer már vizsgálták, és a magyar hatóságok a mostani kérésnek is eleget tesznek. Állítása szerint ,,az OLAF vizsgálata a Bajnai-kormány idején elindított, és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti".

Ami a Bajnai-kormány szerepét illeti, a 2009-es csomagból mindössze három projekt akadt fenn az OLAF szűrőjén és ezekből félmillió euró támogatásmegvonást szorgalmaz. Azt viszont nem említette a közlemény, hogy

a 2012-es és a 2014-es pályázatokra, azaz a Fidesz-érára jut a javasolt támogatásmegvonás több mint 98 százaléka.
Nincs ok a hallgatásra

Az ellenzék hiába követeli a miniszterelnök családjáig érő ügy részleteinek a nyilvánosságra hozását, Lázár János azt közölte, hogy ezzel addig várni kell, amíg az Európai Bizottság lezárja az ügyet. Erre azonban semmi sem kötelezi Magyarországot, az OLAF a vizsgálatát befejezte, az anyagokat megküldte, innen fogva Magyarország térfelén pattog a labda. Ahogy az Index is levezette, nincs akadálya annak, hogy ismertessék az OLAF megállapításait, hasonlóan a 4-es metró esetéhez. Lázár Jánoson áll, mit hoz nyilvánosságra a paksamétából, illetve Polt Péteren, hogy a vádhatóság mit hoz ki majd az ügyből.



A csalás elleni hivatal az Európai Unió pénzügyi érdekeit szem előtt tartva működik, csalásmegelőző és -elhárító szervezet. Ha az uniós támogatások felhasználása során szabálytalanságot észlel, akkor erről tájékoztatja az Európai Bizottságot, ha csalás gyanúja merül fel, akkor az adott tagország ügyészségét is értesíti. A jogi/bűnügyi eljárás ez utóbbi dolga, az Európai Bizottsággal pedig a magyar kormány tárgyalhat a támogatásmegvonás mértékéről. Ez történik most, a konkrét esetben is, ha van méltányolható érv a 100 százalékos támogatásmegvonás ellenében. Az alku kilátásai azonban nem túl fényesek, ha Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztossal kell egyezkedni. Ő korábban azt találta mondani a Hír TV szerint, hogy Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha a vejének ítélné a közbeszerzéseket.







https://24.hu/fn/gazdasag/2018/01/22/13-milliardos-buntetes-lehet-orban-vejenek-u zletebol/


--------------------------------------------------------------------------------- -


nem baj, majd mi kifizetjük, duplán is, hát csak ér ennyit, hogy fidesz

soros nem nyughat. sötétsében akarja tartani a népet! már abba is beleköt, hogy tiborcz elvitte a világosságot a magyaroknak!

semmi sem tart örökké, a múlt évszázadban 4 x volt rendszerváltás és teljes vagyoni átrendeződés,Biszku Béla is 93 évesen hugyozta össze magát a bíróságon, de hát jobb későn, mint soha!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: energiatakarékos, felduzzasztották, miniszterelnököt, befolyásolhatták, közbeszerzéseket, összekapcsolható, nyerőszériájának, fővállalkozóként, tulajdonosaikon, miniszterelnöki, leegyszerűsítve, megváltoztatták, dokumentumokból, nyilvánosságnak, tulajdonosainak, megállapításait, költségbecslést, nyilvánosságra, nyilatkozattal, agyonhallgatja, szeptemberében, diszkriminatív, korszerűsítése, rendszerváltás, kormányszóvivő, közbeszerzések, magyarországot, élettartamáról, korszerűsítési, miniszterelnök, bűnlajstromban, csalásmegelőző, fejlesztéseket, támogatásokra, közvilágítási, előkészítésén, kormány Orbán, hivatal pénzügyi, magyar hatóságoknak, bűnlajstromban közbeszerzési, eljárások manipulálása, résztvevők közötti, uniós csalás, családi gyarapodás, pályázati eljárások, mérnöki tanácsadó, projektek előkészítésén, uniós támogatásokra, munka kivitelezője, egyik építőipari, balhét –, egyik informátorunk, Vitéz, Tiborcz Istvánnal, Európai Unió, Tiborcz István, Elios Innovatív Energetikai Zrt, Európai Bizottságnak, Nicholas John Ilett, Lázár János, Sistrade Kft, Tiborcz Istvánon, Hamar Endrén, Elios-tulajdonos Green Investment, Solutions Kft, Orbán Viktor, WHB-tulajdonos Paár László, Green Investmentet, Hamar Endrével, Kovács Zoltán, Európai Bizottság, Lázár Jánoson, Polt Péteren, Európai Bizottságot, Európai Bizottsággal, Corina Cretu, Biszku Béla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Ébredj  Rögtön puha Mézes Krémes  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Bizonyos kulturális szint nélk...  William Shakespeare idézet  Április 22. a Föld napja,  Szép estét  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Az idő elsodorja létezésünk  Mindenünk, amink van, amit sze...  Aki szeret, annak senki sem id...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Paul David Tripp Április 26  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Gárdonyi Géza - Április végén  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Messziről jött ember  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Naplemente  Gondolatok az életről és szere...  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Semmit ne higgy el  Idézetek a barátságról  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  A fák lelke  Jó éjt  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
kormány Orbán, hivatal pénzügyi, magyar hatóságoknak, bűnlajstromban közbeszerzési, eljárások manipulálása, résztvevők közötti, uniós csalás, családi gyarapodás, pályázati eljárások, mérnöki tanácsadó, projektek előkészítésén, uniós támogatásokra, munka kivitelezője, egyik építőipari, balhét &#8211, egyik informátorunk, ügylet mindkét, csalás elleni, 2009 szeptemberében, közvilágítás korszerűsítése, 2014 szeptemberében, közvilágítás energiatakarékos, javasolt támogatásmegvonás, 2009-es csomagban, közbeszerzések során, pályázati felhívás, összes pályázót, 2012-es pályázatok, beruházást követő, ilyen szerződéseket, irányított eljárás, költségbecslést valótlan, kiírást pedig, önkormányzati tenderek, nyilvánosságnak beérnie, magyar hatóságok, mostani kérésnek, 2009-es csomagból, 2014-es pályázatokra, ellenzék hiába, miniszterelnök családjáig, nyilvánosságra hozását, vizsgálatát befejezte, anyagokat megküldte, 4-es metró, uniós támogatások, adott tagország, magyar kormány, támogatásmegvonás mértékéről, konkrét esetben, alku kilátásai, vejének ítélné, múlt évszázadban, energiatakarékos, felduzzasztották, miniszterelnököt, befolyásolhatták, közbeszerzéseket, összekapcsolható, nyerőszériájának, fővállalkozóként, tulajdonosaikon, miniszterelnöki, leegyszerűsítve, megváltoztatták, dokumentumokból, nyilvánosságnak, tulajdonosainak, megállapításait, költségbecslést, nyilvánosságra, nyilatkozattal, agyonhallgatja, szeptemberében, diszkriminatív, korszerűsítése, rendszerváltás, kormányszóvivő, közbeszerzések, magyarországot, élettartamáról, korszerűsítési, miniszterelnök, bűnlajstromban, csalásmegelőző, fejlesztéseket, támogatásokra, közvilágítási, előkészítésén, közleményével, felhasználása, mesterségesen, megvalósított, közbeszerzési, információkat, vizsgálatának, összeházasodó, tájékoztatása, szerződéseket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.